Примоболан (Метенолон)

Информация за Примоболан действие, прием доза и странични ефекти.

Primobolan е търговско име на анаболния стероид Метенолон (Methenolone – изписван и като Metenolone). Примоболан е много популярен анабол сред жени и мъже които са чувствителни към повечето странични ефекти на стероидите. Това е така, защото Примоболан има много меко андрогенно действие и добър анаболен ефект.

Видове Примоболан

Primobolan се произвежда в орална (на таблетки) и в инжекционна форма. Инжекционният вариант е известен като Methenolone Enanthate, а оралната форма е Methenolone acetate.

Орален Примоболан

Оралната форма на съединението притежава химически свързан към него ацетат естер, който е прикрепен към 17-бета-хидроксилната група на химичната структура. Това позволява на таблетките Primobolan да бъдат устойчиви на окисляване и чернодробна разбивка чрез орално приложение. Таблетната форма на препарата е с доказано ефективна орална бионаличност.

Качествен Примоболан хапчета за релеф.
Примоболан
таблетки

поръчай

Оригинален Примоболан таблетки за чиста мускулна маса и релеф.
Primobolan
Biotech

поръчай

Примоболан таблетки за жени.
Primogen
Negen

поръчай

Инжекционен Примоболан

Инжекциония Примоболан представлява Метенолон с добавен естер Енантат (Methenolone Enanthate). Добавянето на този естер увеличава полу- живота на препарата до 10 дни и облагодетелства по-дългото му освобождаване и активност.

Действие на Primobolan depot / Примоболан Байер цена от аптека.
Примоболан депо
Bayer – Турция

поръчай

Аптечен оригинален Примоболан турция.
Rimobolan
Метенолон енантат

поръчай

Истински инжекционен Примоболан цена и качество.
Prima-Med
Примоболан депо

поръчай

Примоболан мнения и странични ефекти.
Primobolan
HTP

поръчай

Свойства, ефект и действие

Химични характеристики на Примоболан (Metenolon)
Химическо име: 17beta-Hydroxy-1-methyl-5alpha-androst-1-en-3-one, 1-methyl-1(5-alpha)-androsten-3-one-17b-ol
Молекулярно тегло: 414.621 g/mol
Формула: C27H42O3
Полу-живот: 10 дни (Енантат), 2 – 3 дни (таблетки)
Време на засичане в тялото: 4 – 5 седмици
Анаболен рейтинг: 88
Андрогенен рейтинг: 44 – 57
Primobolan depo - химична структура на Примоболан действие.
Химична структура на Primobolan

Примоболан е най-сигурният инжекционен стероид за покачване на мускулна маса и сила. От една страна, той е един от най-безопасните анаболи. От друга страна, Primobolan действа много ефективно, както за покачване на мускулната маса, така и за чистене и намаляване на подкожните мазнини (орелефяване). Примоболан резултати, прием ефект и действие. Той може да се разглежда като анаболен стероид с много ефективно действие, и е единствения стероид с който ще съумеете да покачвате мускулна маса дори при нискокалорийна диета. Метенолон има свойството, силно да се свързва с анаболните рецептори. Той е и единственият стероид с който може да натрупате солидна мускулна маса с минимални до никакви нежелани реакции: без акне, без повишена агресия, без задържане на вода и подуване, без загуба на сексуално влечение, и без силното потискане на собствения тестостерон, както при другите анаболни стероиди.

От части, Примоболан има ефект и действие, подобни на дихидротестостерона, хормона от който е произлязал. Един от тези ефекти е невъзможността на съединението да се свързва с ензима ароматаза, поради което препарата не може да ароматизира (да се преобразува в естроген), дори приеман във високи дози. Заради това му свойство, Метенолон е прилаган клинично, като лекарство, което подпомага да се намаляват тумори на гърдата.

Резултати от цикъл с Примоболан, какво да очакваме?

От стероиден цикъл за маса с Метенолон може да се очаква като резултат, покачване на чистата мускулна маса (без водна задръжка и натрупване на мазнини) и добро повишаване на силата. При цикъл с Примоболан за релеф може да се очаква като резултат, запазване на придобитата мускулна маса и по-добро и бързо изгаряне на мазнини. В много случаи, от прием му, в съчетание с добре балансирана диета и тренировъчен режим, като резултат, се наблюдава успоредно с намаляването на подкожните мазнини и покачване на мускулната маса. С примоболан може да се очакват само добри резултати и минимални до никакви странични ефекти.

Доза и прием на Примоболан

Приема на Примоболан и неговата доза варират в зависимост от целта за която се прилага, опита с анаболите, който има спортиста и др,. Поради по-слабите си анаболно-андрогенни свойства, в сравнение с повечето анаболни стероиди, Primobolan е много удобно и безопасно да се прилага самостоятелно от начинаещите. Това обаче, не е задоволително при напредналите потребители на анаболи. Затова с Примоболан често да се правят комбинации с други по-мощни анаболни стероиди. Дори когато се използва в цикъл за релеф, период, в който анаболните стероиди се приемат в по-ниски от нормалните дози, примоболан все пак трябва да се използва в доста висока доза.

Прием на инжекционен Примоболан

Инжекционият вариант (Methenolone Enanthate) се приема от начинаещи в дозировка от 300 мг седмично. Средно-напредналите потребители приемат доза в порядъка на 300 – 500 мг на седмица. Напредналите приемат дози в диапазона от 500 – 800 мг седмично.

За жени оптималната доза от порядъка на 50 – 100 мг седмично, без странични ефекти и симптоми свързани с вирилизацията. Инжекционната форма се използва по-малко сред жените, заради по-трудното контролиране на хормона в кръвната плазма. Дозата на инжекционен Primobolan, може да се приема един път седмично, но ако не се притеснявате от по-чести инжекции, по-добре разделете седмичната доза на два приема – един в понеделник и другият в четвъртък.

Прием на орален примоболан

Оралната форма (Примоболан таблетки – Methenolone acetate) може да се приема от начинаещи в доза от 50 – 100 мг дневно. Средно-напредналите потребители приемат дози от 100 – 150 мг на ден. Напредналите културисти, приемат дозировки в диапазона от 150 – 200 мг на ден, постигайки добри резултати.

Жени, които приемат Примоболан на таблетки, намират като ефективна, и с малък риск от вирилизация, доза от 30 мг дневно.

Дозата на оралния вариант, може да се приема само веднъж дневно, защото полуживота на таблетките е повече от 24 часа. Затова, еднократна дневна доза е приемливо и препоръчително за да се поддържа необходимото устойчиво ниво на хормона в кръвната плазма. Примоболана на таблетки е един от двата орални анаболни стероида (другият е Andriol ‘Testosterone Undecanoate’, който се прилага орално), които са най-малко хепатотоксични и не натоварват толкова черният дроб, като другите анаболни стероиди.

Комбиниране на Примоболан с други анаболни стероиди

В зависимост от поставените цели, съединението може да се комбинира с много видове анаболни стероиди. Primobolan е много пластичен, така че комбинирането му с други анаболни стероиди е винаги добро, и води до завидни резултати.
В цикъл за покачване на маса, е добре да се комбинира с високо андрогенни стероиди, като Тестостерон, Анаполон, Дианабол (Метан) и/или Параболан. В цикъл за релеф добра комбинация е, примоболан с Винстрол и/или Мастерон.

Странични ефекти с Примоболан

Когато не се злоупотребява с твърде високи дози и много продължителен прием, може да се каже, че странични ефекти и нежелани реакции при употреба на Примоболан няма да се забележат.

За начинаещи и тези които са чувствителни към страничните ефекти на анаболните стероиди, Примоболан е идеалното решение. Стероида не предизвиква ароматизация и няма как да се появят нежелани реакции свързани с етрогена, като: задържане на вода и подпухнал вид, развитие и поява на гинекомастия и натрупване на излишни мазнини.

Въпреки че Metenolon няма да прояви естрогенни странични ефекти, той е андрогенно анаболен стероид и като такъв е възможна поява на андрогенни странични ефекти при много чувствителните индивиди, като: повишена секреция на себум (мазна кожа), повишени пристъпи на акне (свързани с увеличена секреция на себум), повишен риск от оплешивяване, при лица, които притежават генетичните изисквания за състоянието.

При жените, страничните ефекти свързани с вирилизацията, може да са: развитие на мъжки вторични полови белези (задълбочаване на гласа и повишено окосмяване), уголемяване на клитора и нарушения в менструалния цикъл.
С разумна употреба, прием и продължителност, Примоболан няма да прояви нито един от гореспоменатите странични ефекти.


Материалите в сайта са с информационна и образователна цел, не представляват медицински съвети, подбуди или препоръки. Предоставената информацията достатъчно добре описва негативите от употребата на допингови средства, така че на нейна база потребителите да вземат свое собствено решение в интерес на здравето и сигурността си. Потребителите следва да се консултират с доктор преди да прибягват до каквито и да е препарати.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук