Стероиди и алкохол: 5 причини да не се смесват

Много атлети, фитнес и културизъм трениращи не са наясно какво се случва в тялото при смесване на стероиди и алкохол, затова искаме да хвърлим малко светлина върху приема на алкохол по време на цикъл с анаболни препарати.

Анаболни стероиди и алкохол не трябва да се смесват.

Защо не трябва да се смесват стероиди и алкохол

Употребата на алкохол събужда в нас асоциации за забавления, разпускане и потискане на стреса.. Но въпреки тези привидно моментни състояния на забавление, удовлетвореност и спокойствие които предизвиква алкохола, пиенето може да доведе до нежелани за спортиста реакции, независимо дали приема стероиди или не.

1. Чернодробна токсичност

Основната причина да не се сместват стероиди и алкохол, е чернодробната токсичност. Въпреки, че статистиката достатъчно красноречиво сочи, че милиони са развили цироза на черния дроб от алкохол, но няма регистрирани такива от употреба на анаболни стероиди, вие не се успокоявайте, и винаги бъдете предпазливи.

Тук е много важно да се отбележи дали се ползват орални стероиди или инжекционни такива. Когато приемате хапчета, черният дроб е подложен на по-високо натоварване. Таблетката ще премине през дроба до 24 часа, докато инжекционният препарат преминава по-малко всеки ден! Това означава, че ако консумирате алкохол в този период, черния дроб е подложен на по-голям стрес.
Трябва да знаете, че много малка дозировка като 30 мг орален стероид е еквивалентно на около 2 – 3 бири на ден. (Една бира се равнява на 1 чаша вино или на 25 грама твърд алкохол). Да кажем, че правите цикъл с 50 мг Метан, и ако пиете средно по 2-3 бири на ден или по 50 грама твърд алкохол, вие ще увеличите натоварването на дроба двойно!

2. Ефект на алкохола върху диетата и хранителните вещества

Алкохола има свойството да пресича белтъчната клетка, действа дехидратиращо (обезводнява) и в същото време увеличава мазнините в кръвта двойно. Тук имаме два негатива и един плюс! Но ако няма белтък (протеини) мускулите няма да растат и да се възстановяват. А от друга страна няма да може да разграждате мазнини. Един спортист с цел не би допуснал подобно нещо, нали!?

Пресичането на протеина се случва в по-големи количества, и не случайно препиването може да доведе до смърт! Направило ли ви е впечатление, защо махмурлиите пият айран, напитка богата на протеин и сол. Протеина запълва нуждата от белтъчини, течността нуждата от вода, а солта спомага тази вода да остане в тялото! Виждали ли сте дебел алкохолик – не, защото той само пие, но сте виждали дебеланковци които пият всеки ден – да, но те си мезят мазно сиренце, пръжки и др..

3. Влияние на алкохола върху хормоналния баланс

Едно от последните неща, които искате да направите за себе си по време на цикъл и особено след него е да намалите нивото на тестостерон и да увеличите това на естроген. Да, точно такъв ефект има алкохола, потиска нивата на тестостерон, а естрогена се увеличава. По време на цикъл високи нива на естроген са доста нежелани за всички нас. В съчетание с нисък тестостерон няма големи мускули, няма плътност, растеж, възстановяване, чистене на мазнини и т.н.!

Комбинирането на стероиди с алкохол е особено нежелано след цикъла. Тогава нивата на собствения тестостерон и без това са по-ниски, ние приемаме препарати за по-бързото му възстановяване и се стремим естрогена да остане възможно ниско. Приема на алкохол през този период е извънредно неприемлив и неуместен!

4. Отслабване на имунната система

Алкохола оказва негативно действие и върху имунната система, като я отслабва. По-слаба имунна система не позволява на организма да се бори с болестите. Ставаме по лесна плячка на вируси и настинки, мускулите и цялото тяло се възстановява по-бавно и води със себе си редица свързани с това негативни последици, които неминуемо ще се отразят на тренировките и спортната форма. Един спад в имунната система ще направи цикъла непълноценен!

5. Алергична реакция

Има регистрирани няколко случая за проява на тежка алергична реакция при използването на стероиди в комбинация с алкохол. Въпреки че почти не може да има алергия към едната или другата субстанция, възможно е да има алергична реакция когато се комбинират.


Заключение: Поради тези пет причини определено не се препоръчва смесване на стероиди и алкохол. Това е лош избор на няколко нива. Бъдете всеотдайни, изберете едната или другата страна, това е просто въпрос на приоритет! Искаме да сме мускулести, добре очертани и оформени! Планираме своите цикли месеци преди това … работим като кучета … и всички усилия да се храним добре и чисто, защо да съсипваме всичко това с употреба на алкохол?. Ако не може да сте достатъчно отговорни, да не се пие алкохол в продължение на няколко седмици по време на цикъл, тогава не употребявайте стероиди!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *