Параболан (Тренболон) информация и описание

Параболан (Parabolan) е търговската марка и наименование на анаболния стероид Тренболон. Това е най-мощният инжекционен анаболен стероид използван от спортисти и културисти. Параболан е анабол със силно действие, водещо до страхотни резултати, но риска от странични ефекти е по-голям.

Параболан (тренболон):
Цена
Свойства и характеристики
Ефект и действие
Доза и прием
Комбиниране
Странични ефекти

Parabolan, често и на жаргон по фитнес залите е наричан Трен или Хекса (от Trenbolone Hexahydrobenzylcarbonate). Най-популярни естери слагани в тренболона са Ацетат и Хексахидробензилкарбонат. Те са и първите появили се на пазара. Тренболон ацетат е бързо действащ естерифициран вариант на стероида и осигурява полуживот само 3 дни. Естера хексахидробензилкарбонат има доста по-дълъг полу живот и активно действие – около 14 дни. Макар, че днес вече има препарат с три естера, първите два все още остават най-търсени. И двете форми на Тренболон са в употреба за кратък период, като лекарствено средство в медицината. Trenbolone Acetate се появява през 1980 г. под търговското име Finajet и Finaject преди да бъде изтеглен от пазара през 1987. През този период, Parabolan се е използвал в Франция като лекарство за лечение при загуба на мускулна маса, и болести, свързани с загуба на тегло, недохранване, и като лекарство за лечение на различни форми на остеопороза.

Параболан (тренболон) и неговата цена:
Три Тренболон е параболан с бързо и бавно действие на добра цена.
Tri Trenbolone 180мг Bioniche
Параболан с бавно действие - Тренболон енантат от Naspharma, подходящ в цикъл за релеф.
Parabolan – Тренболон енантат
Тренболон енантат Malay tiger - добър, силен и високо качествен стероид!
Trenol 100
Malay tiger
Качествен Тренболон (parabolan) за релеф и чиста мускулна маса.
Trenbolone Hexahydrobenzylcarbonate
Параболан - Тренболон ацетат е добър препарат за чиста мускулна маса.
Параболан – Тренболон ацетат
Оригинален Тренболон странични ефекти и резултати. Параболан с добра цена и бързо действие.
Тренболон Ацетат (Parabolan)
Ефективен тренболон / параболан на таблетки за добър ефект и резултати.
Atrenol
Тренболон таблетки
Параболан таблетки с активен състав тренболон ацетат с бързо действие и умерени странични ефекти.
Параболан (тренболон) таблетки


Свойства и характеристики на Параболан

Trenbolone Hexahydrobenzylcarbonate (познат като ПАРАБОЛАН)
Химично име: 17beta-Hydroxyestra-4,9,11-trien-3-oneХимична структура на параболан (тренболон) аптечен.
Молекулярно тегло: 410.55 g/mol
Формула: C26H34O4
Полу-живот: 14 дни
Време на засичане в тялото: 4 – 5 месеца
Анаболен рейтинг: 500
Андрогенен рейтинг: 500

Сам по себе си, Параболан е синтетичен дериват на Нандролон, т.е. модификация на Нандролона. Това означава, че той се класифицира като 19-нор съединение, което означава, че няма 19 въглерода. И двете съединения, Нандролон и Тренболон, не притежават този 19-ти въглерод, и поради това те са класифицирани като 19-нор съединения. Поради това, Тренболон и Нандролон се категоризират като Прогестини, което означава, че те проявяват прогестогенна активност в тялото, и ще проявяват различна степен на взаимодействие с прогестогенните рецептори.

Параболан притежава двойни връзки на 9 и 11 въглерод, което се дължи на факта, че водородните атоми, които преди това са били заели свободните електрони на тези въглеродни атоми са отстранени. За да се попълни тази празнина, е трябвало да се създадат двойни връзки между тези въглеродни атоми и техните съседни въглеродни атоми. Тези изменения създават три различни характеристики и свойства на Trenbolone:

  1. Създава се значително по-голям афинитет за андрогенния рецептор, в резултат на това, че тренболон е много по-мощен в сравнение с родствения му хормон нандролон. Той притежава 5 пъти по-силен анаболен ефект от тестостерон. (Анаболния рейтинг на тестостерона е 100, а анаболния рейтинг на Trenbolone е около 500).
  2. Анаболен стероид, напълно устойчив на ароматизация (преобразуване в естроген). Това означава, че ензима ароматаза (ензима, отговорен за ароматизиране) не може да разпознае тренболон като подходящ субстрат за химическа реакция. При нандролона е различно, той просто е по-устойчив от тестостерона на ароматизация, а не напълно имунизиран срещу нея, както е с параболан.
  3. Получава се много по-висока устойчивост на метаболизъм в тялото. Тези модификации позволяват на съединението да се задържа в неговата активна форма по-дълго от повечето други анаболни стероиди, Това е видно и от факта, че по-голямата част от Trenbolone се отделя чрез урината в оригиналната си форма, а не по-голямото количество да се отделя под формата на метаболити. Това се дължи на по-големия му анаболен ефект.

Ефект и действие на Параболан (Тренболон)

Parabolan е изключително гъвкав анаболен стероид, които може да бъде използван буквално за всякаква цел. Той е много мощен анаболен стероид, със силен ефект и действие. Съединението не изисква високи дози, за да предизвика благоприятни въздействия върху физиката. Параболан има 5 пъти по-силно анаболно действие и ефект от Тестостерона, което го прави идеален избор за комбиниране в цикъл за сила и / или чиста и качествена мускулна маса.

Тренболон резултати с ефект и действие на Параболан (parabolan). Хубавото свойство на параболан е невъзможността му да ароматизира в естроген, което не предизвиква задържане на вода или подуване на корема, като други силни анаболи. При употреба на Параболан (тренболон) липсват свързаните с Естрогена странични ефекти, което позволява на потребителя да избегне подпухналия и ояден вид, който тежки ароматизиращи андрогени (като например Метан) ще дадат. Когато се комбинира с подходяща диета и добър тренировъчен режим, резултатите са бързо и значително покачване на чистата мускулна маса и голямо увеличение на силата.

Параболан е много ефективен в цикъл преди състезание, за орелефяване и чистене на мазнини. Всъщност, той е най-масово използвания анаболен стероид от състезаващите се културисти, и се счита като незаменимо допълнение в цикъл за релеф. Когато мазнините в тялото не са много и се приема Parabolan, в съчетание с подходяща диета и тренировки, резултатът е много добър. Тогава ясно и бързо се вижда въздействието което оказва препарата върху изгарянето на мазнините и придаване на твърд и нацепен вид на мускулите.

Доза и прием на Параболан (тренболон)

За определяне на подходящата Параболан доза, с цел подобряване на физиката, трябва да се вземе под внимание характеристиките, свойствата и действието на съединението, както и потребителския стаж на индивида. Трябва да се отбележи, че тренболона е силен анаболен стероид, и е предимно за напреднали в употребата на анболи.

За начинаещи, Параболан дозата, обикновено е в диапазона от 152 – 220 мг на седмица, което може да варира от 1 ампула до ампула и половина всяка седмица. Такава доза, особено за човек, който не е приемал досега Parabolan, съчетана с подходяща диета и тренировъчен режим, ще действа достатъчно ефективно и трябва да предизвика добра промяна в физиката.
Средно напредналите могат да получат добър резултата от малко по- висока доза Параболан, 228 – 456 мг на седмица.
Напредналите и опитни потребители, могат да приемат доза от порядъка на 500 мг на седмица, въпреки че такава доза Parabolan рядко е необходима, като се има предвид силата на тренболон. Параболан е мощен анаболен стероид, който не изисква прекомерно високи дози.
Ако инжектирате Trenbolone Hexahydrobenzylcarbonate (по дългия естер), то неговият период на полуразпад е 14 дни. В този случай, приема на дозите параболан е най-добре да прилагат в идеалния случай два пъти седмично на равни интервали. Например, ако дадено лице желае да използва 500 мг на седмица Параболан, препоръчително е дозата да се раздели на 250мг в понеделник и 250мг в четвъртък.

Комбиниране на Параболан с други анаболни стероиди:

Параболан е подходящ както за покачване на масата, така и за чистене и релеф. Според целта, Тренболон може да се комбинира с различни анаболи.
В цикъл за маса параболан работи много добре с Тестостерон, като инжектираното количество тестостерон трябва да е винаги повече от това на тренболона. Например, ако инжектирате 300 мг Parabolan на седмица, приема на тестостерон трябва а е поне 500 мг. Като допълнение към подобен цикъл може да се добави Метан, за повече обем. За покачване на по-чиста мускулна маса може да се добави Примоболан.
В цикъл за релеф, Параболан се комбинира с Винстрол, Анавар и / или Примоболан.

Странични ефекти с Параболан:

Нежеланите странични ефекти от прием на Параболан може да се проявяват в зависимост от дозата и продължителността на употреба. Възможна е поява на така наречената „трен кашлица”, като страничен ефект. След инжектиране, попадайки в кръвта, Parabolan освобождава липоксигеназата, което води до спазъм на бронхите и по този начин причинява кашлица. Но това не се проявява при всички индивиди.

Странични ефекти, като повишено агресивно поведение и нощно изпотяване също не са изключени. Редки, но не и необичайни по време на цикъл с Параболан, са странични ефекти като: мазна кожа, акне и косопад.

Някои изследвания за деиствието и станичните ефекти на препарата, показват че той може да е по-токсичен за бъбреците отколкото за черния дроб. Спортисти, които приемат Parabolan във високи дози и за дълго време, често споменават за силно потъмняване на урината. Това налага продължителността на цикъла и приемане да се ограничава до максимум 8-12 седмици.

Подобно на всички анаболни стероиди, и Параболан (Тренболон) потиска собственото производство на тестостерон, което налага да се приложи след стероидна терапия в края на цикъла.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *