Мастерон (Masteron) информация и описание

Мастерон се ползва като търговско име на анаболения стероид Drostanolone. Masteron е инжекционен анаболен стероид на маслена основа, получен от дихидротестостерон (DHT), което го прави член на семейството ДХТ. Той не може да се разглежда като много силен анаболен стероид, но в никакъв случай не е слаб. Неговата анаболна сила се счита за умерена (анаболен рейтинг от 62-130), докато андрогенната му сила е сравнително малка (25-40). Това показва голяма разлика в сравнение с тестостерона.

Първата информация за Мастерон (Drostanolone) е била публикувана през 1959 г. 10 години по-късно на пазара се появява и първият препарат с Дростанолон. Компаниите Lilly и Syntex се споразумяват заедно да разработват анаболния стероид, но в крайна сметка права върху медикамента получава Lilly, която стартира производство и разпространение на препарата Drolban.

Съединението започва да се прилага като противотуморно средство при лечение на жени с рак на гърдата. Препарата се справя много добре в тази роля, тъй като неговата по-ниска и по-слаба андрогенна сила в сравнение с тестостерона се оказва много полезна при жените, тъй като симптомите на маскулинизация са по-малко видни с Masteron, отколкото с други анаболни стероиди, които притежават силен андрогенен рейтинг.

Популярността му сред културисти и спортисти започва през 1970 и най-вече през 1980г. Както се появяват по-ефективни лечения на рак на гърдата, Мастерон започва да губи своята стойност в областта на медицината, и много различни фармацевтични производители започнаха бавно да прекратяват производството на това съединение.

Мастерон: цена от различни производители

Drostanolone се произвежда в инжекционна и орална форма. Предимството на мастерон на инжекции е, че може да се избира с какъв естер да е препарата. Като в зависимост от добавения естер, мастерона може да е с бързо или с бавно действие. Съответно, да се инжектира по-често или по-рядко!

Инжекционна форма

Инжекционен мастерон цена .. injekcionen masteron cena.
Masterolic (Мастерон) GEP

КУПИ

Качествен мастерон алфа фарма.
Мастерон Mastebolin Alpha pharma

КУПИ

Masteron efekt ot Titan.
Mast
Мастерон Titan

КУПИ

Masteron stranichni efekti.
Mastaver
Vermodje

КУПИ

Мастерон действие и странични ефекти.
Masteron 100 Malay Tiger

КУПИ

Орална форма – таблетки

Добър мастерон цикъл за релеф.
Drolasten
Masteron Negen

КУПИ

Мастерон таблетки от Алфа Фарм - masteron tabletki.
Мастерон (Mastoral) Alpha pharma

КУПИ

masteron цена за таблетки (Drostanolone) Biotech Labs
Drostanolone
Biotech

КУПИ

Свойства и химични характеристики

Мастерон - химична структураDrostanolone (познат под името Masteron)
Химично име: 2alpha-methyl-androstan-3-one-17beta-ol, 2alpha-methyl-dihydrotestosterone
Молекулярно тегло: 304.46 g/mol
Формула: C20H32O2
Полу-живот: 2-3 дни (Propionate), 10 дни (Enanthate)
Време на засичане в тялото: 2 седмици
Анаболен рейтинг: 62 – 130
Андрогенен рейтинг: 25 – 40

Мастерон е модифицирана форма на DHT, с метилова група при втория въглероден атом (известен като алфа въглероден атом). Тази модификация, прави съединението по-силно анаболно и повишава устойчивостта му, да не се метаболизира до неактивни метаболити от ензима 3-хидроксистероид дехидрогеназа. Този ензим се намира в големи количества в мускулната тъкан, и е ензим, който служи за метаболизиране на всеки DHT, и присъства в мускулната тъкан като два неактивни метаболити: 3 алфа-андростандиол и 3-Beta андростандиол,

Тъй като той е производно на дихидротестостерона (DHT), той запазва някои от свойствата на родителя си, едина от които е, невъзможността да взаимодейства с ензима – ароматаза (ензима, отговорен за превръщане на андрогените в естроген). Затова, Masteron няма да проявява естрогенни странични ефекти във каквато и да е доза.

Мастерон: ефект и действие

мастерон ефект и действиеЕфекта и действието на Мастерона се изразява в чисто покачване на мускулната тъкан (без мазнини и задържане на вода) и добро повишаване на силата. Ефекта и действието от мастерон са най-видими, когато подкожаната мазнина е малко, тогава се наблюдава: по-бързо изчистване на останалите подкожни мазнини, вените прозират, мускулите са силно очертани с напомпан и плътен вид.

Мастерон има малко по-различно действие и ефект, не е като всички останали анаболни стероиди, освен че не може да ароматизира, той има слаб ефект и действие да потиска собствения естроген, което го прави лек ароматазен инхибитор. Ефекта да блокира естрогена е добре дошъл, когато той се комбинира със силно андрогенни анаболни стероид. Защото със своето действие и ефект, мастерона не им позволява да ароматизират. И поради това, действието му не е свързано с задържане на вода и подуване на корема. Съединението НЕ повишава кръвното налягане (в резултат от задържане на вода), така че с него не е възможно натрупване на мазнини. Точно заради тези си свойства, ефект и действие, препарата е много харесван и употребяван анаболен стероид от културисти състезатели.

Мастерон: резултати и очаквания

Благодарение на ниската до умерена анаболна сила и много малкото андрогенно действие, от мастрон не може да се очаква резултат, подобен като от приема на Тостестерон. Мастерон се използва в случаите, когато нивото на подкожните мазнини е малко (преди състезания или към края на периода за релеф). В тези случай от приема му може да се очаква много силно подобрение в плътността, сепарацията, твърдостта на мускулите. Резултата в подобни случаи е впечатляващ, изрязан вид, мускулите изглеждат много добре изписани и дефинирани. Това до голяма степен е свързано с действието на мастерон да потиска до известна степен естрогена.

Прием и дозиране

Оптимална Мастерон доза, обикновенно е в диапазона от 300 – 500 mg седмично. Това е една добра дозировка, подходяща както за начинаещи, така и за напреднали в употребата на анаболни стероиди. Трябва да се разбере, че силата на мастерона е в крайните фази за изчистване преди състезание (за довършителна работа, мускулатурата да изглежда релефна и добре сепарирана), като за това, посочената доза от 400 мг на седмица е напълно достатъчна.

Мастерон е по-разпространен с естера – пропионат (Дростанолон пропионат), което налага по-често инжектиране. В такъв случай той се приема в дози по 50 – 100 мг. всеки ден, или през ден, спазвайки диапазона от 300 до 500 мг седмично.

За жени, занимаващи се с фитнес или културизъм, приема на Masteron може да е в доза от 50 -100 мг на седмица. При жени, цикъл с мастерон не трябва да е повече от 4 – 6 седмици, за да се избегне евентуална вирилизация. Както споменахме по-горе, този анаболен стероид потиска естрогена. Това трябва да говори достатъчно добре на дамите, че трябва да са на щрек, когато го приемат.

Странични ефекти

С употребата на Мастерон странични ефекти много рядко се забелязват, поради факта, че няма възможност да ароматизира, а освен това потиска леко и произвеждания естроген в тялото, явявайки се в ролята на ароматазен инхибитор. Затова masteron е лишен от свързаните с естрогена странични ефекти, които имат другите анаболните стероиди.

Нежелани реакции при употреба му, които могат да се забележат са: мазна кожа и акне. При продължителна употреба ще се натоварят бъбреците и черния дроб, възможно е и поява на косопад.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *